Deze website maakt gebruik van cookies
om het gebruiksgemak te verbeteren Accepteren Meer informatie

mr. Bianca Tijink

Bianca Tijink is juridisch adviseur op het gebied van arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en ambtenarenrecht. Het zoeken naar het juridische antwoord op uw vraag is wat mijn werk leuk maakt. Omdat iedere cliënt uniek is, geen situatie gelijk is, is iedere vraag een uitdaging en geen dag hetzelfde!

  • de klant staat centraal
  • pragmatisch
  • gericht op oplossingen

Sinds ik in 2001 bij Stuiver & Weijling als bureaumanager ben gaan werken, is mijn interesse voor het recht gegroeid. Op het specialisatiegebied van het kantoor heb ik cursussen gevolgd (gericht op het ambtenarenrecht en het recht in het algemeen). Dit vond ik zo leuk dat ik in september 2004 ben gestart met de deeltijdopleiding rechtsgeleerdheid (bachelor, togatraject) aan de Universiteit van Utrecht. Mijn bachelorgraad heb ik per 1 augustus 2009, met genoegen, behaald.

Aansluitend heb ik de master Recht en Onderneming, specialisatie: ‘arbeid en sociaal beleid’ gevolgd. Deze master heeft voor mij de juiste balans tussen ondernemingsrecht en arbeidsrecht, twee rechtsgebieden die mij erg aanspreken, geboden. In 2011 ben ik afgestudeerd.

Met deze opleiding is het mogelijk geweest om binnen Stuiver & Weijling Advocaten door te groeien naar de functie van juridisch adviseur. Actuele kennis en vaardigheden hou ik bij door het volgen van cursussen, het bijhouden van literatuur, jurisprudentie en het publiceren op de website en in boeken.

In het najaar van 2017 ben ik gestart met de postacademische Grotius specialisatieopleiding arbeidsrecht. Deze opleiding geeft in de praktijk toepasbare gespecialiseerde informatie over het arbeidsrecht en biedt op gevorderd niveau zowel een overzicht over de stof als geheel als een verdiept inzicht in de kernbegrippen van het arbeidsrecht. In juni 2018 heb ik de opleiding met goed gevolg afgerond.

Ik ben een ‘exact’ ingesteld persoon, nuchter en logisch redenerend met een hoge mate van zelfdiscipline en uitstekend in staat te plannen en prioriteiten te stellen. Eigenschappen die mij goed van pas komen tijdens mijn werkzaamheden als juridisch adviseur.

Inmiddels heb ik al vele cliënten, zowel ambtenaren, overheidswerkgevers, werknemers als MKB-bedrijven bijgestaan, waarbij ik veel ervaring heb opgedaan met het opstellen van heldere adviezen, adviseren van cliënten en het opstellen van bezwaar-, beroep-, hoger beroep- en verweerschriften bij bestuursorganen, rechtbanken en de Centrale Raad van Beroep.

Uw juridische vragen pak ik adequaat en resultaatgericht op, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar het zoeken van oplossingen. Indien er kwesties of vragen van cliënten komen, waar ik minder ervaring mee heb, aarzel ik niet om bij mijn kantoorgenoten aan te kloppen. Ik kan bij hen, of bij de collega’s in mijn netwerk, altijd terecht om te sparren, zodat ik adequaat en resultaatgericht een dossier kan oppakken.

 

Bibliografie

Van Bianca’s hand verschenen o.a. de volgende publicaties:

 

Praktijkgids Ambtenarenrecht

Praktijkgids Ambtenarenrecht

De Praktijkgids Ambtenarenrecht 2019 is een praktijkgericht en overzichtelijk naslagwerk. Deze actuele gids is uw gereedschap om problemen te voorkomen of op te lossen. Via een overzichtelijke indeling met de levensloop van de ambtenaar als uitgangspunt, is het ambtenarenrecht helder uiteengezet. Daarbij krijgt u veel tips en voorbeelden uit de rechtspraak en praktijk.

Meer info
Praktijkgids Ambtenarenrecht

Situatieve arbeidsongeschiktheid en mediation

Een onderzoek naar de ‘gedwongen’ vrijwilligheid van mediation in het kader van de verplichtingen van de werkgever en werknemer bij situatieve arbeidsongeschiktheid.

Meer info

Kennisartikelen

Eerste Kamer stemt in met wetsvoorstel compensatie transitievergoeding

Op 10 juli 2018 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel aangenomen, dit kort nadat de Tweede Kamer op 5 juli 2018 al had ingestemd met het wetsvoorstel van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid inzake de compensatie van de transitievergoeding na ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid (en bij ontslag wegens bedrijfseconomische omstandigheden). Vanaf 2020 worden werkgevers gecompenseerd voor de transitievergoeding die zij moeten betalen bij ontslag van werknemers na twee jaar arbeidsongeschiktheid.

De wijzigingen in de Arbowet

In onze praktijk is opgevallen dat de recente wijzigingen van de Arbowet (officieel de Arbeidsomstandighedenwet), die de positie van werknemers versterkt, nog maar matig bekend is. Wij proberen daar met deze bijdrage iets aan te doen.
Per 1 juli 2017 is de Arbowet gewijzigd. De vernieuwde Arbowet betrekt werkgevers en werknemers meer bij gezondheid en veiligheid op de werkvloer; waarbij de nadruk ligt op preventie.

Meer weten over onze expertise?

Neem contact op

Abonneer u op de nieuwsbrief

En ontvang ons laatste nieuws.