mr. Bianca Tijink

Bianca Tijink is juridisch adviseur op het gebied van arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en ambtenarenrecht. Het zoeken naar het juridische antwoord op uw vraag is wat mijn werk leuk maakt. Omdat iedere cliënt uniek is, geen situatie gelijk is, is iedere vraag een uitdaging en geen dag hetzelfde!

  • de klant staat centraal
  • pragmatisch
  • gericht op oplossingen

Sinds ik in 2001 bij Stuiver & Weijling als bureaumanager ben gaan werken, is mijn interesse voor het recht gegroeid. Op het specialisatiegebied van het kantoor heb ik cursussen gevolgd (gericht op het ambtenarenrecht en het recht in het algemeen). Dit vond ik zo leuk dat ik in september 2004 ben gestart met de deeltijdopleiding rechtsgeleerdheid (bachelor, togatraject) aan de Universiteit van Utrecht. Mijn bachelorgraad heb ik per 1 augustus 2009, met genoegen, behaald.

Aansluitend heb ik de master Recht en Onderneming, specialisatie: ‘arbeid en sociaal beleid’ gevolgd. Deze master heeft voor mij de juiste balans tussen ondernemingsrecht en arbeidsrecht, twee rechtsgebieden die mij erg aanspreken, geboden. In 2011 ben ik afgestudeerd.

Met deze opleiding is het mogelijk geweest om binnen Stuiver & Weijling Advocaten door te groeien naar de functie van juridisch adviseur. Actuele kennis en vaardigheden hou ik bij door het volgen van cursussen, het bijhouden van literatuur, jurisprudentie en het publiceren op de website en in boeken.

In het najaar van 2017 ben ik gestart met de postacademische Grotius specialisatieopleiding arbeidsrecht. Deze opleiding geeft in de praktijk toepasbare gespecialiseerde informatie over het arbeidsrecht en biedt op gevorderd niveau zowel een overzicht over de stof als geheel als een verdiept inzicht in de kernbegrippen van het arbeidsrecht. In juni 2018 heb ik de opleiding met goed gevolg afgerond.

Ik ben een ‘exact’ ingesteld persoon, nuchter en logisch redenerend met een hoge mate van zelfdiscipline en uitstekend in staat te plannen en prioriteiten te stellen. Eigenschappen die mij goed van pas komen tijdens mijn werkzaamheden als juridisch adviseur.

Inmiddels heb ik al vele cliënten, zowel ambtenaren, overheidswerkgevers, werknemers als MKB-bedrijven bijgestaan, waarbij ik veel ervaring heb opgedaan met het opstellen van heldere adviezen, adviseren van cliënten en het opstellen van bezwaar-, beroep-, hoger beroep- en verweerschriften bij bestuursorganen, rechtbanken en de Centrale Raad van Beroep.

Uw juridische vragen pak ik adequaat en resultaatgericht op, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar het zoeken van oplossingen. Indien er kwesties of vragen van cliënten komen, waar ik minder ervaring mee heb, aarzel ik niet om bij mijn kantoorgenoten aan te kloppen. Ik kan bij hen, of bij de collega’s in mijn netwerk, altijd terecht om te sparren, zodat ik adequaat en resultaatgericht een dossier kan oppakken.

 

Referenties en aanbevelingen

Met aandacht en zorgvuldigheid benadert Bianca Tijink de casus. Zij luistert goed naar wat de cliënt wil. Ik heb haar openheid in communicatie en haar toegankelijkheid voor tussentijds overleg zeer op prijs gesteld. Ik voelde mij gesteund. En dat geeft vertrouwen in tijden van gedoe, want een jurist raadplegen betekent dat er vaak iets aan de hand is. Deskundigheid, kritische blik op zaken, heldere afspraken, een goede voorbereiding en een realistische voorspelling van het resultaat zijn kenmerkend. Met Bianca als raadsvrouw krijgt u de steun en dienstverlening die u verdient en het levert het gewenste resultaat op.

 

Ik wil u bedanken voor het begeleiden in dit traject.

Ben tevreden met de uitkomst en kan mij volledig focussen op mijn toekomst.

 

Dank voor het prettige contact, je advies en ondersteuning in het afgelopen jaar. Dit heeft me geholpen om scherp te blijven en mijn eigen koers te houden.

Ik heb Bianca Tijink leren kennen als een integer, betrouwbaar en respectvol adviseur.
Ze heeft altijd goed contact met mij onderhouden en mij van goede juridische informatie voorzien.
Het is fijn met haar samenwerken, je kan alles met haar overleggen en ze neemt er ook de tijd voor.
Geen enkele vraag van mijn kant heeft ze onbeantwoord gelaten en ze heeft mij het gevoel gegeven dat het advies van haar ook het ‘beste’ advies was.
Kortom, een juridisch adviseur die ik iedereen van harte kan aanbevelen.

Kennisartikelen

Werkgevers en werknemers akkoord over arbeidsmarkthervormingen; het SER-advies

Begin juni 2021 hebben werkgevers en werknemers een in de Sociaal Economisch Raad (SER) tot stand gekomen ontwerp-advies ‘zekerheid voor mensen, een wendbare economie en herstel van de samenleving’ (nummer 21/08) gepresenteerd (op 18 juni jl. vastgesteld door de Raad). In het advies geeft de SER haar visie op toekomstige hervormingen van de Nederlandse arbeidsmarkt voor de middellange termijn (van 2021 tot 2025) voor het nieuwe kabinet.

ZZP-er en de Wet DBA; wat is de stand van zaken?

Sinds 2016 vervangt de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie). De wet DBA is destijds ingevoerd om zzp’ers en opdrachtgevers duidelijkheid te geven over de (arbeids-)relatie die zij aangaan. Uit de diverse evaluaties die sindsdien hebben plaatsgevonden, heeft het kabinet moeten constateren dat de wet DBA niet de duidelijkheid heeft gebracht die er van werd verwacht. Tot er een alternatief is voor de Wet DBA wordt handhaving tot minimaal oktober 2021 grotendeels uitgesteld, het ‘handhavingsmoratorium’.

Bibliografie

Van Bianca’s hand verschenen o.a. de volgende publicaties:

 

Praktijkgids Ambtenarenrecht

Praktijkgids Arbeidsrecht bij de overheid

De advocaten/juristen van ons kantoor werken als auteur/redacteur mee aan de Kluwer uitgave Praktijkgids Arbeidsrecht bij de overheid 2023. Dit is een praktijkgericht en overzichtelijk naslagwerk. In het bijzonder gaat de aandacht uit naar de rechtspositie van overheidswerknemers na invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra).

Meer info
Praktijkgids Ambtenarenrecht

Situatieve arbeidsongeschiktheid en mediation

Een onderzoek naar de ‘gedwongen’ vrijwilligheid van mediation in het kader van de verplichtingen van de werkgever en werknemer bij situatieve arbeidsongeschiktheid.

Meer info

Meer weten over onze expertise?

Neem contact op

Abonneer u op de nieuwsbrief

En ontvang ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.