Situatieve arbeidsongeschiktheid en mediation

Een onderzoek naar de ‘gedwongen’ vrijwilligheid van mediation in het kader van de verplichtingen van de werkgever en werknemer bij situatieve arbeidsongeschiktheid.

Eén van de belangrijkste uitgangspunten bij mediation is vrijwilligheid. Alleen als beide partijen voor mediation open staan, kan mediation werken als methode om het conflict op te lossen. Op de website van het NMI staat:
‘U kunt niet gedwongen worden om aan mediation mee te doen. Anders is mediation gedoemd te mislukken. Ook als een ander mediation voorstelt (bijvoorbeeld door uw werkgever of op doorverwijzing van de rechter) bent u niet verplicht om deel te nemen aan de mediation’.

Uitgaande van de nu geldende arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving, rechtspraak en literatuur wordt in dit boek verslag gedaan van een onderzoek naar de vraag hoe vrijwillig de vrijwilligheid is bij een mediation die plaatsvindt bij situatieve arbeidsongeschiktheid, of in gewone mensen taal, bij een arbeidsconflict.

Antwoord wordt gegeven op de vragen:
In hoeverre de werkgever en werknemer, op grond van respectievelijk hun re-integratieverplichtingen en meewerkingsverplichtingen bij situatieve arbeidsongeschiktheid, gehouden zijn mee te werken aan een mediationtraject, waarbij vrijwillige deelname essentieel is en wat zijn de consequenties voor zowel de werkgever als de werknemer indien niet wordt ingegaan op het aangeboden mediationtraject?

Auteur:
mw mr. B.M.M. Tijink


Verkrijgbaar bij:

Situatieve arbeidsongeschiktheid en mediation

Situatieve arbeidsongeschiktheid en mediation

bij Wolf Legal Publishers
Situatieve arbeidsongeschiktheid en mediation

Situatieve arbeidsongeschiktheid en mediation

bij Bol.com

Gerelateerde artikelen

Meer weten?

Neem contact op

Abonneer u op de nieuwsbrief

En ontvang ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.