Deze website maakt gebruik van cookies
om het gebruiksgemak te verbeteren Accepteren Meer informatie

mr. Hans Stuiver

Hans Stuiver is mede-oprichter en naamgever van het kantoor, gespecialiseerd in het ambtenarenrecht en arbeidsrecht. Hans Stuiver doceert en publiceert regelmatig. Hij staat zowel werkgevers, ambtenaren als werknemers bij.

  • gedreven
  • Mfn-registermediator
  • gericht op creatieve resultaten

 

Als advocaat jurist en adviseur ben ik ruim 25 jaar actief in het arbeidsrecht voor ambtenaren, het ambtenarenrecht. Ik sta werkgevers en werknemers bij. Dat kan zijn bij arbeidsconflicten, complexe rechtspositionele processen, reorganisaties, disfunctioneren of vertrekregelingen. Ik vind het begeleiden van disciplinaire trajecten iedere keer weer een boeiende uitdaging.
Vind maar eens een balans tussen de werkgeversbelangen (strafontslag / ontslag op staande voet) en de werknemersbelangen (brood op de plank) en de gang naar de rechter.

Als Mfn-register mediator ben ik actief in arbeidszaken; echt een andere tak van sport! Het is een hele kunst om werkgevers en werknemers/ambtenaren op een plezierige en informele manier van standpunten naar belangen en hun eigen oplossingen te begeleiden.

Als (gast)docent en als auteur vertel en schrijf ik graag over mijn vak. Wat mij betreft is er niets leukers dan het delen van de mooie kanten en de valkuilen van het ambtenarenrecht en arbeidsrecht. Vanaf begin 90-er jaren van de vorige eeuw treed ik regelmatig op als (intern)opleider, (gast)docent en schrijver van artikelen in vaktijdschriften en boeken.

Een oplossing, dat is waar ik naar streef. Een goed advies of gesprek kan soms beter zijn dan een mooie procedure; hoewel ik de laatste, als ultimum remedium, niet schuw.

Bent u werkgever, ambtenaar of werknemer en op zoek naar een gedreven advocaat of adviseur om uw belangen te behartigen, neem dan gerust contact met mij op.

 

 

 

Bibliografie

Regelmatig publiceert Hans binnen het ambtenaren- en arbeidsrecht. Van zijn hand verschenen o.a. de volgende werken:

 

Praktijkgids Ambtenarenrecht

Praktijkgids Ambtenarenrecht

De Praktijkgids Ambtenarenrecht 2019 is een praktijkgericht en overzichtelijk naslagwerk. Deze actuele gids is uw gereedschap om problemen te voorkomen of op te lossen. Via een overzichtelijke indeling met de levensloop van de ambtenaar als uitgangspunt, is het ambtenarenrecht helder uiteengezet. Daarbij krijgt u veel tips en voorbeelden uit de rechtspraak en praktijk.

Meer info
Praktijkgids Ambtenarenrecht

Aspecten van Ambtenarenrecht, handreikingen voor rechtspositionele vraagstukken, 6e druk

Aspecten van Ambtenarenrecht biedt al een kleine 20 jaar concrete handreikingen om rechtspositionele problemen mee aan te pakken. De praktijkervaring van de auteurs staat garant voor tal van voorbeelden die het ambtenarenrecht voor u inzichtelijk maken.

Meer info

Kennisartikelen

Meer weten over onze expertise?

Neem contact op

Abonneer u op de nieuwsbrief

En ontvang ons laatste nieuws.