mr. Hans Stuiver

Hans Stuiver is mede-oprichter en naamgever van het kantoor, gespecialiseerd in het ambtenarenrecht en arbeidsrecht. Hans Stuiver doceert en publiceert regelmatig. Hij staat zowel werkgevers, ambtenaren als werknemers bij.

  • gedreven
  • Mfn-registermediator
  • gericht op creatieve resultaten

 

Als advocaat jurist en adviseur ben ik ruim 30 jaar actief in het arbeidsrecht voor ambtenaren (het ambtenarenrecht) en het civiele arbeidsrecht. Ik sta werkgevers en werknemers bij. Dat kan zijn bij arbeidsconflicten, complexe rechtspositionele processen, reorganisaties, disfunctioneren of vertrekregelingen. Ik vind het begeleiden van disciplinaire trajecten iedere keer weer een boeiende uitdaging.
Vind maar eens een balans tussen de werkgeversbelangen (strafontslag / ontslag op staande voet) en de werknemersbelangen (brood op de plank) en de gang naar de rechter.

Als Mfn-register mediator ben ik actief in arbeidszaken; echt een andere tak van sport! Het is een hele kunst om werkgevers en werknemers/ambtenaren op een plezierige en informele manier van standpunten naar belangen en hun eigen oplossingen te begeleiden.

Als (gast)docent en als auteur vertel en schrijf ik graag over mijn vak. Wat mij betreft is er niets leukers dan het delen van de mooie kanten en de valkuilen van het ambtenarenrecht en arbeidsrecht. Vanaf begin 90-er jaren van de vorige eeuw treed ik regelmatig op als (intern)opleider, (gast)docent en schrijver van artikelen in vaktijdschriften en boeken.

Een oplossing, dat is waar ik naar streef. Een goed advies of gesprek kan soms beter zijn dan een mooie procedure; hoewel ik de laatste, als ultimum remedium, niet schuw.

Bent u werkgever, ambtenaar of werknemer en op zoek naar een gedreven advocaat of adviseur om uw belangen te behartigen, neem dan gerust contact met mij op.

 

 

 

Referenties en aanbevelingen

Er zijn cliënten die om persoonlijke redenen anoniem wensen te blijven. Deze anonieme aanbevelingen vermeld ik hier.

Ik wil Hans Stuiver van harte aanbevelen als advocaat voor werknemers bij de Rijksoverheid. Hij heeft mij uitstekend geholpen bij een onverwacht arbeidsconflict met mijn ministerie. Ik vond de samenwerking opvallend goed en ben erg te spreken over zijn rol als sparring partner. Hans heeft mij erg goed geadviseerd welke aanpak ik het beste kon kiezen. Daarbij kon ik een deel zelf voorbereiden. Met zijn juridische kennis en ervaring met arbeidsconflicten, kon hij de stukken vervolgens afronden. Zijn aanpak richting mijn werkgever had de juiste balans tussen stevigheid en oplossingsgerichtheid. Hij adviseerde mediation, maar toen een rechtszaak noodzakelijk bleek, heeft hij mij daar uitstekend mee geholpen. Bij de uiteindelijke zaak was er geen speld meer tussen te krijgen. Keer op keer bleken zijn voorspellingen uit te komen en gaf hij mij de juiste adviezen. Daarnaast is Hans Stuiver simpelweg een plezierige en ondersteunende man om mee samen te werken, hetgeen ook zeer prettig is in tijden van onzekerheid en conflict.

 

Binnen mijn zakelijke netwerk – zowel onder HR-vakgenoten als onder collega arbeidsjuristen- heeft hij een zeer goede naam. Hans is scherp op de inhoud, maar is tegelijkertijd een fijne, mensgerichte gesprekspartner. Met behoud van een goede relatie tussen alle partijen is een prima resultaat bereikt.

Meer aanbevelingen vindt u op mijn LinkedIn-profiel.

 

Hans Stuiver weet door zijn kennis en brede ervaring van de juridische hoed en rand, luistert goed naar de wensen van de klant en combineert deze twee in zijn handelen. Daarnaast heeft hij aandacht voor wat de ontstane situatie voor de klant persoonlijk betekent. Hij onderhoudt op plezierige en adequate wijze het contact en is in de onderhandeling duidelijk en volhardend, resulterend in een voor alle partijen bevredigend resultaat.

 

Vakmanschap is meesterschap maar meester(schap) is bij Hans ook vakmanschap.

 

Als werkgever heb je constant het gevoel om op eieren te lopen, Hans is daarbij heel goed in staat geweest om middels duidelijke adviezen rust in de zaak te houden.

 

Ik heb Hans Stuiver leren kennen als een recht door zee arbeidsjurist. Hij snapt het belang van de opdrachtgever, kent de wereld van het openbaar bestuur door en door en doorgrondt de kern van de zaak snel en adequaat. Hij houdt je ook een kritische spiegel voor en dat helpt bij het goed beoordelen van consequenties van besluitvorming. Al met al een jurist met een toegevoegde waarde (en nog aardig ook).

Kennisartikelen

De revival van de draaideur bij de Rijksoverheid en een gevoelige overstap naar ander werk

Met ingang van 10 oktober 2016 is voor de Rijksoverheid, op grond van de Gedragscode Integriteit Rijk 2016, het stringente draaideurbeleid geschrapt en nieuw beleid geformuleerd voor een gevoelige overstap naar ander werk. Per deze datum is het weer mogelijk om voormalige ambtenaren, na het eindigen van hun aanstelling, als externe krachten in te huren; zelfs voor het werk wat zij, ten tijde van hun aanstelling, ook deden. In een nieuw stukje beleid doet de code een beroep op ambtenaren die een gevoelige overstap kiezen voor een andere werkgever of ondernemerschap.

Bibliografie

Regelmatig publiceert Hans binnen het ambtenaren- en arbeidsrecht. Van zijn hand verschenen o.a. de volgende werken:

 

Praktijkgids Ambtenarenrecht

Praktijkgids Arbeidsrecht bij de overheid

De advocaten/juristen van ons kantoor werken als auteur/redacteur mee aan de Kluwer uitgave Praktijkgids Arbeidsrecht bij de overheid 2023. Dit is een praktijkgericht en overzichtelijk naslagwerk. In het bijzonder gaat de aandacht uit naar de rechtspositie van overheidswerknemers na invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra).

Meer info
Praktijkgids Ambtenarenrecht

Aspecten van Ambtenarenrecht, handreikingen voor rechtspositionele vraagstukken, 6e druk

Aspecten van Ambtenarenrecht biedt al een kleine 20 jaar concrete handreikingen om rechtspositionele problemen mee aan te pakken. De praktijkervaring van de auteurs staat garant voor tal van voorbeelden die het ambtenarenrecht voor u inzichtelijk maken.

Meer info

Meer weten over onze expertise?

Neem contact op

Abonneer u op de nieuwsbrief

En ontvang ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.