Aspecten van Ambtenarenrecht, handreikingen voor rechtspositionele vraagstukken, 6e druk

Aspecten van Ambtenarenrecht biedt al een kleine 20 jaar concrete handreikingen om rechtspositionele problemen mee aan te pakken. De praktijkervaring van de auteurs staat garant voor tal van voorbeelden die het ambtenarenrecht voor u inzichtelijk maken.

Dit boek behandelt onder andere: het aangaan en beëindigen van een ambtelijke arbeidsrelatie, reorganisatie en privatisering, functioneren, ordemaatregelen en ambtenarentuchtrecht, het sociale zekerheidsrecht en het procesrecht. De zesde druk is geactualiseerd naar aanleiding van veranderingen in de wet- en regelgeving, jurisprudentie en nieuwe publicaties op het vakgebied. Nu wordt ook aandacht besteed aan de vernieuwde regeling ‘Melden vermoeden van een misstand’ (klokkenluidersregelingen), de Wet bestuurlijke lus, de Wet dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen, de ‘Europese boete’ en de nog lang niet uitgekristalliseerde discussie over het ambtenaarschap in 2015.

Door de praktische benadering van het ambtenarenrecht is Aspecten van ambtenarenrecht bij uitstek geschikt voor praktijkjuristen, advocaten, medewerkers van vakbonden en van afdelingen rechtspositie en arbeidsvoorwaarden en P&O’ers. Maar de uitgave is ook bijzonder geschikt voor gebruik als studieboek in het hoger beroepsonderwijs, op de bestuursacademie’s en voor cursussen ambtenarenrecht. Dat blijkt ook wel uit de opname in onder andere de literatuurlijsten van de Basisbibliotheek Advocatuur-Arbeidsrecht en Rechterlijke Macht-Bestuursrecht.

Auteurs:
mr. H.S.P. Stuiver
mw mr. B. van Linge


Verkrijgbaar bij:

Aspecten van ambtenarenrecht

Aspecten van ambtenarenrecht

bij Wolf Legal Publishers
Aspecten van ambtenarenrecht

Aspecten van ambtenarenrecht

bij Bol.com

Gerelateerde artikelen

Meer weten?

Neem contact op

Abonneer u op de nieuwsbrief

En ontvang ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.