Ziekengeld en ontslaguitkering “goudgerande regelingen” voor ambtenaren bestaan niet.

Dit is één van de vijf, tot een handzaam formaat gecomprimeerde praktijkpockets, van het (e-)boek Aspecten van Ambtenarenrecht. In deze pocket wordt de gebruiker, of dat nu een rechtsbijstandverlener, een overheidswerkgever of de ambtenaar zelf is, net als in het (e-book) Aspecten van Ambtenarenrecht, inzicht gegeven in de wet- en regelgeving, jurisprudentie en literatuur die een rol spelen bij de sociale zekerheid voor een ambtenaar.

De aanspraken op ziekengeld of een ontslaguitkering worden bekeken door de bril van de gebruiker in de praktijk. U zoekt dan ook tevergeefs naar diepgravende en dogmatische beschouwingen. Wel krijgt u vele handreikingen voor de meest voorkomende vragen die een rol spelen bij de sociale zekerheid in het ambtenarenrecht.

Deze pocket bespreekt de aanspraken van een ambtenaar bij ziekte/arbeidsongeschiktheid en ontslag. In het kader van ziekte en arbeidsongeschiktheid wordt de schijnwerper ondermeer gericht op de doorbetaling van de bezoldiging (het ziekengeld) gedurende de eerste twee (en voor de sector gemeenten drie) ziektejaren. Aan bod komen de Regeling Procesgang eerste en tweede ziektejaar, verzuimbegeleiding en re-integratieverplichtingen, passende arbeid, herplaatsing en doorbetaling na ontslag en de WIA met zijn verplichtingen voor werkgever en werknemers.

Bij de ontslaguitkeringen komt de wettelijke uitkering op grond van de Werkloosheidswet aan bod, waaronder de wekeneis, uitsluitingsgronden, verwijtbare werkloosheid en benadelinghandelingen.

Ook wordt ingegaan op de bovenwettelijke aanspraken voor de sectoren Rijk en Gemeenten.

Auteurs:
mr. H.S.P. Stuiver
mw mr. B. van Linge


Verkrijgbaar bij:

Ziekengeld en ontslaguitkering

Ziekengeld en ontslaguitkering

bij Wolf Legal Publishers

Gerelateerde artikelen

Meer weten?

Neem contact op

Abonneer u op de nieuwsbrief

En ontvang ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.