De ambtenaar Van aanstelling tot ontslag

Dit is één van de vijf, tot een handzaam formaat gecomprimeerde praktijkpockets, van het (e-)boek Aspecten van Ambtenarenrecht. In deze pocket wordt de gebruiker, of dat nu een rechtsbijstandverlener, een overheidswerkgever of de ambtenaar zelf is, net als in het (e-book) Aspecten van Ambtenarenrecht, inzicht gegeven in de wet- en regelgeving, jurisprudentie en literatuur die een rol spelen bij het aangaan en beëindigen van een ambtelijke arbeidsverhouding (aanstelling).

De aspecten die bij het aanstellen en ontslaan van ambtenaren een rol spelen worden bekeken door de bril van de gebruiker in de praktijk. U zoekt dan ook tevergeefs naar diepgravende en dogmatische beschouwingen. Wel krijgt u vele handreikingen voor de meest voorkomende vragen die bij aanstelling en ontslag in het ambtenarenrecht een rol spelen.

Aan bod komt de afbakening van het ambtenarenrecht en de ambtelijke rechtspositie ten opzichte van het civiele arbeidsrecht en andere rechtsgebieden. Daarnaast wordt ingegaan op het ontstaan van een ambtelijke arbeidsrelatie, waarbij onder meer aandacht wordt besteed aan de verschillende aanstellingsvormen, de aanstellingsgrond en de flexibiliteit en zekerheid van de ambtelijke rechtspositie. Vervolgens komt de systematiek van het ambtenarenontslagrecht aan bod, waarbij ook wordt stil gestaan bij de verschillen met het ontslagrecht in het civiele arbeidsrecht. Zo kunnen ambtenaren formeel niet op staande voet worden ontslagen. Feitelijk kan wel een bijna vergelijkbaar praktisch resultaat worden bereikt.

 


Verkrijgbaar bij:

De ambtenaar Van aanstelling tot ontslag

De ambtenaar Van aanstelling tot ontslag

bij Wolf Legal Publishers

Gerelateerde artikelen

Meer weten?

Neem contact op

Abonneer u op de nieuwsbrief

En ontvang ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.