Oplevering Uitvoeringsregelingen Wet Werk en Zekerheid (WWZ)

Met de oplevering van de Ontslagregeling, het Overgangsrecht transitievergoeding, de verrekening van kosten met de transitievergoeding en de Regeling ontslagprocedureregeling UWV (de Uitvoeringsregelingen Wwz) op 11 mei 2015, Staatscourant nr. 12685 nadert de verbouwing van het Nederlandse arbeidsrecht zijn voltooiing.

Over de functionaliteit en schoonheid van het gemoderniseerde arbeidsrecht wordt verschillend gedacht, maar niets zal minister Lodewijk Asscher weerhouden van de feestelijke opening van het vernieuwde arbeidsrecht op 1 juli 2015.

Werkgevers en werknemers (op termijn wellicht ook de ambtenaren) kunnen, via CAO-onderhandelingen, het gebouw deels nog naar eigen smaak inrichten met gordijntjes, vloerbedekking of laminaat en een behangetje of stucwerk, maar met de fundamenten en fa├žaden hebben ze het de komende decennia echt te doen.

Bron: Rijksoverheid.nl, 11 mei 2015, zie ook: ontslagregeling, Overgangsrecht transitievergoeding, verrekening kosten met transitievergoeding en UWV procedureregeling.

Abonneer u op de nieuwsbrief

En ontvang ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.