STECR Werkwijzer Verslaving en Werk

In de Werkwijzer Verslaving en Werk wordt aandacht besteed aan verslaving en/of het gebruik van middelen en (dis)functioneren op het werk. In de kern gaat de Werkwijzer over het signaleren van de problematiek van verslaving/afhanke­lijkheid en het goed kunnen doorverwijzen naar specialisten in het veld.

De Werkwijzer richt zich vooral op de werkgever -werknemersrelatie, maar kan (deels) ook worden gebruikt als het gaat om een te re-integreren cliënt van het UWV. In de Werkwijzer wordt kort besproken wat de verslaving medisch gezien inhoudt.

Belangrijke aspecten waar aandacht aan wordt besteed zijn de arbeidsrechtelijke rechten en plichten van zowel de werknemer als de werkgever voor zover het gaat om re-integratie van de werknemer die met een verslaving kampt. Hierbij wordt tevens aandacht besteed aan privacyaspecten

Voorts beoogt de Werkwijzer praktische aanknopingspunten te bieden voor het ontwikkelen van een beleid op het gebied van middelengebruik in combinatie met werk en voor het op een verantwoordelijke wijze omgaan met een medewerker die een verslavingsprobleem heeft.

Voor meer informatie (of bestellen) klik hier.

Abonneer u op de nieuwsbrief

En ontvang ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.