Onze donatie aan Lawyers for Lawyers

Verstuur geen kerstkaarten, maar doneer een bedrag aan Lawyers for Lawyers, dat doen wij net als in 2015 ook deze kerst weer.

Lawyers for Lawyers (advocaten voor advocaten, L4L) is een onafhankelijke en non-politieke Nederlandse stichting die de hele wereld tot haar werkgebied rekent. Voor de inkomsten is L4L volledig afhankelijk van giften.

L4L zet zich ervoor in dat advocaten, in overeenstemming met het internationale recht en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, de Basic Principles on the Role of Lawyers en de Declaration on Human Rights Defenders van de Verenigde Naties in het bijzonder, hun beroep onafhankelijk en in vrijheid kunnen uitoefenen. Altijd en overal. Ook als dat de overheid, de Balie of de gevestigde orde in een land onwelgevallig is.

L4L brengt de positie van bedreigde advocaten wereldwijd onder de aandacht van nationale en internationale instellingen en organisaties, zoals de Verenigde Naties en het Europees parlement en de betrokken autoriteiten van het land waar de advocaat zich bevindt. Ook organiseert L4L fact finding missies, waarnemingsmissies en schrijfacties. Daarnaast publiceert L4L regelmatig over individuele zaken. In voorkomende gevallen mobiliseert L4L advocaten om onderdrukte advocaten in rechte bij te staan.

L4L geeft soms financiële steun aan advocaten die hun land moeten ontvluchten, omdat hun leven in gevaar is. Ook stelt L4L geld ter beschikking aan fact finding en waarnemingsmissies, Legal Rights Awareness Campaigns, persconferenties, congressen en symposia over of ten behoeve van bedreigde advocaten of wordt ervoor gezorgd dat advocaten daaraan kunnen deelnemen. Maar een praktisch doel, zoals de aanschaf van een laptop of andere facilitaire hulpmiddelen, komt eveneens voor.

Vele mooie doelen waarvan wij vinden dat die steun verdienen van ons en U. Volg ons voorbeeld en doneer ook een (klein) bedrag.    l4l

Abonneer u op de nieuwsbrief

En ontvang ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.