Herrie in het onderwijs

Conflicten komen op alle lagen in de school voor. Tussen leerlingen, tussen ouders en docenten, in een sectie, tussen werkgever en werknemer en op bestuursniveau.
APS-Merlijn Groep conferentie op maandag 2 april 2012

Conflictsituaties kosten veel tijd, energie en geld. Ze zijn van invloed op het functioneren van iedereen in de school, op de effectiviteit, het werkplezier en op het leerrendement. De mate van invloed van een conflict hangt af van de manier waarop er met het conflict wordt omgegaan. Wordt het uitgesproken of omzeild, verzwegen of openlijk uitgevochten?

Deze conferentie biedt u voorbeelden, methodes en concrete instrumenten die u kunt inzetten tijdens conflictsituaties. Van leerlingbemiddeling tot mediation, van werken met provocatieve technieken tot conflictdiagnose en management voor bestuurders.

U krijgt concrete handvatten om in conflictsituaties met anderen het gesprek weer op gang te brengen en te houden, zoals met boze ouders.

Inspirerend gastspreker is Micha de Winter, hoogleraar pedagogiek aan de Universiteit Utrecht en betrokken bij de Vreedzame school. Hij spreekt over het belang voor kinderen en samenleving van sterke relaties op school en tussen school en ouders voor de ontwikkeling van leerlingen.

Door het NMI zullen 5 PE-punten worden toegekend aan deze dag.

Heeft u een situatie in school…

…waar u wel eens over wilt doorpraten, op een andere manier naar wilt kijken, zit u verlegen om juridisch advies of wilt u weten wat u boven het hoofd hangt als het tot een klacht komt, dan kunt u ook kiezen voor een juridisch consult bij Hans Stuiver en Koen Weijling, advocaten gespecialiseerd in ambtenarenrecht en onderwijsrecht.

Abonneer u op de nieuwsbrief

En ontvang ons laatste nieuws.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.